Livet som student under Covid 19: Hvor ille er det egentlig?

Livet som student under Covid 19: Hvor ille er det egentlig?

Hei dere. Først og fremst, velkommen til min studentblogg. Denne bloggen har jeg laget i forbindelse med at jeg tar et fordypningskurs i digital markedsføring på Høyskolen Kristiania i Oslo, og dette vil være en del av vår vurdering i faget. På denne bloggen vil det bli faglig innhold, og jeg kommer til å dele interessante ting jeg lærer underveis. Jeg gleder meg og håper dere gleder dere til å følge med!

Så- tilbake til overskriften. Hvordan er det egentlig å være student under en pandemi og i hvilken grad har dette påvirket studiehverdagen? Vel, i likhet med alle andre kom denne pandemien og nedstengningen av Norge 12.mars 2020 som et stort sjokk for meg. Jeg skal innrømme at skolen ikke var min første umiddelbare bekymring, men sakte men sikkert gikk det opp for meg at skolehverdagen ikke kom til å bli den samme på en god stund. Jeg husker at de første ukene var vi alle sykt redde, og det var derfor uaktuelt med noe form for samarbeid med mine medstudenter. Så i vårsemesteret endte vi opp med å skrive gruppeeksamen hver for oss hjemme, og hadde et og annet «møte» på face-time . Litt av en rar opplevelse, da det selvfølgelig ville vært naturlig å møtes og samarbeide på en slik oppgave. Det gjorde helt ærlig også at jeg mistet litt motivasjon, da det er ganske vanskelig å skulle skrive en eksamen sammen uten å kunne møtes.

Studentlivet 😃


Både skolen og bibliotek var stengt en lang stund, og det resulterte i at jeg ikke fikk møtt mine medelever eller vært på skolen en eneste gang mellom mars til september 2020. Det gjorde at jeg mistet litt følelsen av å faktisk være student, og jeg synes det var en demotiverende periode. Da jeg skulle møte kohort-gruppen min på biblioteket for første gang på månedsvis en solfylt høstdag i september kjente jeg faktisk at jeg hadde litt sommerfugler i magen. Tanken på at studenthverdagen kanskje skulle komme litt tilbake som den pleide å være var en veldig god følelse! Jeg hadde savnet skolen, studiemiljøet og selvfølgelig vennene mine. Heldigvis fortsatte biblioteket å holde seg åpent frem til jul, noe jeg satt stor pris på. Selvom undervisningen fortsatt var via zoom, så hjalp det veldig på «student-følelsen» å kunne møte mine medstudenter og jobbe med fag sammen. Føle på litt felleskap!

Nå, fire måneder senere, kan man vel egentlig si at situasjonen er lik den var i høst. Jeg ser kohort-gruppen min litt her og der, og vi møtes på biblioteket i blant. Skolen er fortsatt stengt, og det ser ikke lyst ut for åpning i nærmeste fremtid. Helt ærlig synes jeg det er veldig kjipt, da jeg synes det å skulle følge med på forelesninger på zoom krever mye mer av meg enn å være i en fysisk forelesning. Det er noe med det å faktisk stå opp og komme seg på skolen, sette seg sammen med vennene sine, se på forelesningene sammen, gå å kjøpe litt mat/kaffe i pausene, skravle litt underveis osv. Felleskapet har mye å si for min motivasjon og engasjement for studiet, så når det blir såpass isolert og asososialt blir alt mye vanskeligere.

Jentene i klassen samlet på et lite julebord i desember! Alle vi tar fordypningskurs i digital markedsføring sammen. Fra venstre: Liv-Karin, Ida, Rebecka, Stine, Emilie og meg 💓

Men! Heldigvis går vi mot lysere tider i vente, befolkningen begynner sakte men sikkert å bli vaksinert for covid 19, og jeg har troen på at ting blir mer som normalt utover våren. Dette semesteret er også litt annerledes enn de forrige semesterene, da vi kun har et fordypningsfag: DIG2103. Jeg synes faget virker utrolig spennende og innenfor mitt interessefelt, så det gir meg i alle fall en del motivasjon i seg selv. Dette semesteret blir det også litt mer praktiske oppgaver som denne bloggen, lage en egen nettbutikk, sette seg inn å ulike verktøy osv- noe jeg synes er dødsgøy! Det blir en litt annen måte å studere på en tidligere, og noe jeg tror er midt i blinken for meg.

Vi snakkes igjen snart!
Andrea

5 kommentarer til «Livet som student under Covid 19: Hvor ille er det egentlig?»

  1. Hei, Andrea!

    Veldig fint første innlegg! Jeg synes du reflekterer godt, og har en fin oppbygging og lengde på teksten. Jeg liker hvordan du med bilder og personlig skrivestil lar leseren bli bedre kjent med deg i dette første innlegget. Ettersom dette er et refleksjonsinnlegg, så fungerer det veldig godt.

    Jeg gleder meg til å følge deg, og ser frem til å lese ditt neste innlegg 🙂

    Godt jobba!
    Nina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *