Refleksjonsnotat del 1

Refleksjonsnotat del 1

Da var første del av kurset i digital markedsføring ferdig, og jeg tror aldri jeg har lært så mye på så kort tid i løpet av studieløpet mitt. Det har vært fult kjør fra uke én, og jeg har satt meg inn i så mye jeg ikke visste hvordan jeg gjorde fra før. Alt fra å kjøpe domene, opprette en blogg i wordpress, installere google tag manager, google analytics osv. Jeg satt litt som et spørsmålstegn da jeg så alt vi skulle gjøre, men det var veldig gøy å mestre og innse at det ikke var vanskelig. Ellers har første del av kurset vært preget av hardt arbeid, høy intensitet og mange frister. Vi har levert blogginnlegg her hver eneste uke, og jeg har vært nødt til å arbeide mye med pensum for å få skrevet disse.

Jeg kan ærlig innrømme at jeg aldri har jobbet så mye med skole før som nå, spesielt ikke tidlig i semestret. Men! Som jeg skrev har jeg heller aldri lært så mye på så kort tid heller, så det har absolutt vært verdt det. Allerede etter bare en måned med fordypningkurs i digital markedsføring føler jeg at jeg sitter igjen med så mye ny kunnskap, og det tror jeg er mye fordi vi har vært nødt til å repetere det vi har gått gjennom i forelesningene ved å skrive blogginnlegg i etterkant. Da har jeg vært nødt til å arbeide med stoffet, lese meg opp og sørge for å forstå! Og da sitter det naturligvis også mye bedre i etterkant enn å bare ha hørt noe én gang i forelesning.

Bilde hentet fra pixabay

Temaer jeg synes har vært interresant
I denne første delen av kurset har vi lært om digital økonomi, digitale plattformer, studieteknikk, kunstig intelligens og utviklingen innenfor teknologi. Jeg synes spesielt alt vi har lært om kunstig intelligens har vært ekstremt spennende, da det er noe jeg ikke kunne så altfor mye om fra før. Jeg har lært om hvordan VR og AR fungerer, hvor langt vi har kommet innenfor robotteknologi og generelt mye om hvordan den digitale fremtiden vår vil se ut. Det har vært veldig interessant å se på hvordan kunstig intelligens vil påvirke samfunnet vårt, arbeidslivet, helse og utdanningssektor, økonomi osv i fremtiden. Ikke minst gøy å lære mer om hvor langt utviklingen faktisk har kommet! Jeg er oppriktig fascinert over hvor avansert dagens teknologi faktisk er, og etter å ha hatt dette faget er jeg fryktelig spent på hvordan den digitale fremtiden vil se ut om bare 10-20 år.

Jeg synes også det har vært utrolig spennende å lære mer om algoritmer, filterbobler og ekkokammer. Jeg er overrasket over hvor mye internett vet om meg som forbruker, og hvor spesifisert f.eks. ads på google/facebook/instagram er til hver enkelt forbruker. Hvordan alt du søker på blir lagret og analysert, og hvor gunstig denne typen kunstig intelligens faktisk er for firmaer som ønsker å nå en viss målgruppe. Jeg har lært om hvor mektige de digitale plattformene faktisk er, og lært om ulempene filterbobler og ekkokammer har. Jeg visste faktisk ikke at man hovedsakelig får opp informasjon som kunstig intelligens tror du vil like, og som gjerne deler samme synspunkt som deg. Dette gjør at man ofte ikke blir eksponert for andres perspektiver, og derfor kan havne i en egen liten «boble». Slike grupperinger er uheldige, og skaper større forskjeller og splittelser i samfunnet. Det er også stor sannsynlighet for å bli eksponert for informasjon som er usann eller ren propaganda. Det synes jeg er ganske skummelt å tenke på!

Bilde hentet fra pixabay

Veien videre
Som nevnt sitter jeg igjen med så mye mer kunnskap enn jeg noen sinne har gjort i studieløpet mitt etter bare én mnd med forelesninger. Jeg har fått et mye større innblikk i den digitale fremtiden, lært mye både positive og negative sider ved digitalisering og kunstig intelligens, og er mye mer bevist på hva internett faktisk vet om meg. Etter denne måneden føler jeg meg faktisk også ekstra trygg på valget mitt av studie, da jeg virkelig føler at dette er emner som er innenfor mine interessefelt. Jeg synes det er så interresant og gøy å lære om digital markedsføring, og ser for meg at jeg kunne tenkt meg å jobbe innenfor dette feltet i fremtiden. Ikke minst har jeg fått øynene opp for hvor utrolig mye mer man lærer av å jobbe med pensum i etterkant vs å bare se på forelesning, og hva slags utbytte jeg faktisk får av skrive ned det jeg har lært på denne bloggen. Det er noe jeg kommer til å ta med meg fremover i studieløpet mitt! Nå er jeg spent på hva jeg skal lære om de neste månedene, og er ikke i tvil om at dette skal bli en kunnskapsrik vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *