FN’s bærekraftsmål og Too Good To go

FN’s bærekraftsmål og Too Good To go

FN har satt opp 17 bærekraftsmål for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikheter og stoppe klimaendringene innen 2030. Innenfor disse er det også hele 169 delmål med mindre tiltak som må til for å nå de store bærekraftsmålene. Målene fungeres som en felles arbeidsplan for næringslivet og sivilsamfunnet (FN.no)

I forrige innlegg introduserte jeg virksomheten jeg skal skrive eksamensoppgave om, som er Too Good To Go. Som nevnt tidligere er Too Good To go laget før å redusere matsvinn og bidra til en grønnere hverdag. iUt i fra FN’s bærekraftmål har jeg plukket ut tre forskjellige bærekraftsmål jeg mener Too Good To bidrar til.

#2 Utrydde sult:
Vi produserer mer enn nok mat til at alle mennesker på jorden skal kunne spise seg mette, men dessverre er jo sannheten at noen har mye større tilgang på mat enn andre. Som tiltak til å bidra til å utrydde sult støtter Too Good To Go Matsentralen Norge, som fordeler overskuddsmat til mennesker som trenger det (www.toogoodtogo.no). I appen til Too good to go kan man også enkelt donere en sum til Matsentralen for å være med på å minske sult og gi mat til de som trenger det.

#12 Ansvarlig forbruk og produksjon:
Too Good To Go er med i kampen på å bevisstgjøre befolkningen om hvor mye mat som blir kastet hvert år, og ikke minst gir mennesker en mulighet til å bidra til å bekjempe dette. Too Good To Go setter fokus på sløsingen som foregår i dagens samfunn, og oppmuntrer serveringssteder til å bli med på en grønnere og mer bærekraftig hverdag. De fungerer som et mellomledd mellom både kunder og bedrifter som ønsker å bidra i klimakampen, og 1,3 millioner nordmenn har allerede benyttet seg av tjenesten.

Bilde hentet fra www.toogoodtogo.no

#13 Stoppe klimaendringene:
Dette målet går i hovedsak ut på å begrense dagens klimautslipp så mye som mulig. For å produsere mat kreves en haug av prosesser, som mye vann, jord, fór til dyr, transport, fabrikk osv. Alt dette gir et høyt klimaavtrykk, som igjen går utover planeten. I Norge produserer vi åpenbart for mye mat, restauranter og serveringssteder mer mat tilgjengelig enn hva som faktisk blir konsumert, og dette ender i at maten går i søpla. Altså er det mye klimautslipp som er fullstendig unødvendig og bortkastet siden mye av maten aldri en gang blir spist. Dette er Too Good To Go med på å gjøre noe med, og har sålangt reddet 4,7 millioner måltider (www.toogoodtogo.no). Hvis dette konseptet ekspanderer og blir mer populært, vil det også være med på å senke klimautslippet.

Kilder:
https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal
https://toogoodtogo.no/no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *