5 ting å tenke over når du bruker sosiale medier

5 ting å tenke over når du bruker sosiale medier

I dag skal jeg oversette og forbedre et interessant blogginnlegg skrevet av Cathy Breed. Innlegget jeg skal ta for meg er «How to Use Social Media Properly», som handler om hvordan du skal bruke sosiale medier riktig. Sosiale medier er for mange som en slags «CV» som viser deg som person utad, og derfor er det viktig å vite hvordan man bør fremstille seg selv på best mulig måte og hvilke feller man må unngå.

1.  Ikke legg ut bilder eller videoer som kan skade ryktet ditt

Så du dro på denne sprø festen i går kveld med vennene dine og hadde for mye moro og altfor mye å drikke, som alle dine Facebook-bilder tydelig illustrerer. Å ha det gøy, og å føle et behov for å vise det, er en naturlig del av det å være menneske. Men det kan være lurt å vurdere nøye hvilke bilder du legger ut av nattens festligheter.

Alle bilder som kan sees på som uprofesjonelle og som ikke representerer verdiene du står for i klasserommet, kan gjøre livet vanskelig for deg i fremtiden. Potensielle arbeidsgivere kan finne disse bildene og tenke at du ikke er ansvarlig nok til å oppfylle deres krav til stillingen. Vær alltid på den trygge siden, og legg bare ut bilder som representerer det bildet du ønsker å vise av deg selv utad- både personlig og profesjonelt.

Husk at du kanskje ikke er den eneste som legger bilder fra festen på sosiale medier. Hvis en venn har lagt ut bilder av deg som du helst ikke vil bli sett, kan du fjerne taggen og fjerne dem fra profilen din. Hvis du synes de er spesielt ille, bør du kontakte vennen og be han/hun om å fjerne bildene helt fra nettstedet.

Følg, Follower, Social, Sosiale Medier
Bilde hentet fra pixabay.com

2. Ikke legg ut personlig informasjon

Nøkkelen til sikker bruk av sosiale medier er å huske at når informasjonen er lagt ut, er den tilgjengelig for alltid og kan teoretisk sett være tilgjengelig av nesten alle i tilfeller av hacking. Derfor bør du alltid være veldig forsiktig med å legge ut personlig informasjon som kan gjøre deg sårbar hvis det skulle falle i feil hender.

For eksempel, ikke legg ut bilder av huset ditt som tydelig viser eiendelene dine. Legg aldri ut bilder som inneholder sensitiv personlig informasjon, som førerkort, personnummer, passord eller kredittkortnummer. Svært sensitiv informasjon som denne kan brukes av kriminelle på nettet til å stjele identiteten din, begå svindel under navnet ditt, eller til og med bryte inn i hjemmet ditt.

3. Aldri snakk stygt på internett om andre mennesker

Argumenter, spesielt de som blir utført via et tastatur, kan få oss til å bli oppslukt. Om du publiserer sinte eller krenkende kommentarer om andre vil det være med å forme ditt personlige eller profesjonelle image på sosiale media. Slike poster får deg til å fremstå som smålig og aggressiv. Ingen ønsker å ansette noen eller jobbe med noen som oppfører seg som nett-troll på internett. Hvis du har problemer med noen, må du ikke bruke sosiale medier til å henge dem ut. Det vil bare sette deg i et dårlig lys.

4. Slå på personverninnstillingene dine

Vær alltid oppmerksom på det du legger ut på sosiale medier. Uansett om kontoen din er offentlig eller privat, husk at alle har rett til å kontrollere sitt online image, noe som er spesielt viktig for barn som vokser opp i en digital verden. Vær oppmerksom på å slå av ulike sporings-apper, dette gjelder spesielt for unge barn. 

5. Tenk før du legger poster

Dette siste punktet er svært viktig. Alltid tenk deg over før du gjør noe på sosiale medier.  Før du kommenterer eller deler en post, tenk på konsekvensene. Vil det fornærme noen? Er faktaene korrekte? Hva vil du oppnå ved å legge ut noe slikt? Noe som hørtes bra ut for en stund siden, kan oppfattes dumt ut og uansvarlig, så tenk godt om før du legger ut noe. Sosiale medier er en del av den moderne verden, som gjør det viktig å forstå hvordan bruke det på best mulig måte. 

Kilde: https://blog.kamiapp.com/how-to-use-social-media-properly/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *